Telefoon met videocamera kado

videocameraEen telefoon met videocamera kado klinkt misschien een beetje vreemd. Normaal gesproken sluit je alleen een los telefoon abonnement af of een abonnement in combinatie met een nieuwe smartphone. Deze smartphone krijg je gratis en kan je werkelijk overal voor gebruiken. Een telefoon met videocamera kado klinkt misschien wel aantrekkelijk als je nog een smartphone hebt liggen. Je kunt dan het abonnement voor je huidige telefoon gebruiken en je nieuwe videocamera kan je meenemen op vakantie. Sluit bijvoorbeeld een telefoon met videocamera kado abonnement af voor je vakantie gaat en je krijgt de videocamera nog op tijd thuisbezorgt om mee te nemen.

Als je een telefoon met videocamera kado gaat uitzoeken dan kom je al snel bij de camcorder terecht. De camcorder is ideaal voor een starter of iemand die geen professionele filmopnames wil maken. De kwaliteit is hoog genoeg om mooie beelden te schieten van je vakantie. Alleen past deze videocamera wel gewoon eenvoudig in je handtas. Dit is het verschil met de professionele videocamera’s. Natuurlijk zijn de beelden prachtig, maar even meenemen naar een pretpark of onderweg zit er vaak niet bij. De camera’s zijn groot en echt bedoeld voor professioneel gebruik. De meeste telefoon met videocamera kado abonnementen zijn dan ook voorzien van een camcorder.

Als eerste moet je gaan bepalen waar de filmbeelden voor gebruikt gaan worden. Als je voor Youtube filmpjes gaat maken dan is de resolutie niet zo belangrijk. Maar worden je filmpjes op een Full HD televisie uitgezonden dan is het handig om een hoge resolutie filmcamera te nemen. Daarnaast is het frame rate belangrijk voor de kwaliteit van je filmopnames. 24 of 25 frames per seconde geeft al vloeiende beelden. Maar kies je voor 50 of 60 frames per seconde dan zullen je beelden haarscherp zijn.

Een videocamera is tegenwoordig niet meer beschikbaar met de ouderwetse bandjes. Tegenwoordig worden de bestanden die gefilmd worden opgeslagen op de harde schrijf of een geheugenkaartje. Een harde schrijf is natuurlijk handig omdat je thuis de videocamera aan de computer hangt. Toch gaat de voorkeur van veel mensen uit naar de geheugenkaartjes. Je kunt zo het geheugen net zo groot maken als je zelf wilt. Tenslotte kan je eenvoudig geheugen bijkopen als je op vakantie geheugen tekort komt. Bijna overal kan je namelijk losse geheugenkaartjes kopen. Gemiddeld gebruik je bij Full HD ongeveer 1 GB met 5 minuten filmen. Daarnaast moet een videokaartje een bepaald aantal MB per seconde wegschijven. Dit is per videocamera verschillend en dien je dus even goed te vergelijken bij een telefoon met videocamera kado.

Een telefoon met videocamera kado is natuurlijk leuk, maar je moet de filmpjes ook eenvoudig kunnen bewerken. Het is hierbij slim om te kijken naar welk bestandsformaat de filmpjes geëxporteerd worden. Hierbij moet gekeken worden of jouw bewerkingsprogramma dit bestand ondersteund. Als je een leek bent met het bewerken van filmpjes dan is het handig om te kijken of er ondersteunende software bij de videocamera zit. Sommige videocamera’s worden geleverd met een eenvoudige software, waarmee je de filmpjes kan bewerken. De mogelijkheden zijn niet heel uitgebreid, maar zeker weten niet onmogelijk. Dankzij de handige handleiding kunnen zo beginners een basis leggen aan hun nieuwe filmpjes.

Een telefoon met videocamera kado kan je online afsluiten in de vorm van een nieuw telefoon abonnement. Na het uitzoeken van een videocamera krijg je direct een passend abonnement aangewezen. Deze kan je eventueel tegen een meerprijs upgraden als je bijvoorbeeld meer belminuten nodig hebt. Een telefoon met videocamera kado is eventueel ook mogelijk bij een verlenging van je telefoon abonnement. Je kunt zo goedkoop een nieuw abonnement afsluiten.