Sim only abonnement met kado

simonlySimonly is een GSM abonnement die je afsluit zonder een smartphone. Je krijgt voor dit vaste bedrag per maand puur alleen het abonnement. Een smartphone moet je dus zelf apart kopen. Als je het allemaal gaat uitrekenen dan ben je met een simonly abonnement vaak goedkoper uit. Je betaalt namelijk alleen puur voor het abonnement. Zo betaal je geen geld voor een smartphone want ondanks dat ze zeggen dat je deze gratis krijgt zitten de kosten in je abonnement. Je smartphone heb je vaak tot twee keer toe betaalt bij een twee jaar abonnement. Als je kiest voor een simonly abonnement dan krijg je geen luxe smartphone, maar je krijgt wel een goedkoop abonnement. De kosten die je normaal voor je “gratis” smartphone betaalt krijg je als een korting terug. Je betaalt zo aanzienlijk minder geld voor je Simonly abonnement.

Zelf samenstellen

Een simonly kan je vaak online zelf helemaal samenstellen. Je koopt vaak geen standaard pakket. Dit heeft ermee te maken dat je geen smartphone krijgt. Normaal moet je een minimaal aantal belminuten etc. nemen om een gratis smartphone te krijgen. Bij een simonly abonnement krijg je geen gratis smartphone en dit betekend dat je helemaal zelf kan kijken welk abonnement het beste bij je past. Zo kan je zelf bepalen hoeveel belminuten je neemt en wat voor een databundel. Bij een belbundel is het belangrijk om even te kijken of smsjes hierbij inzitten. Je moet er dan ook rekening mee houden hoeveel smsjes je per maand stuurt. Als je al een GSM abonnement had dan kan je dit terugzien op je factuur. Neem hiervan het gemiddeld dan zit je altijd goed met het aantal smsjes dat je nodig hebt. Bij sommige simonly abonnement kan je standaard onbeperkt smsen en zijn je belminuten puur om te bellen.

Sim only en databundel

Bij een Simonly abonnement is een databundel steeds belangrijker geworden. Je kunt hierin bepalen hoeveel GB internet je per maand wil hebben. Als je af en toe gebruik maakt van het internet of alleen WhatsApp dan heb je vaak genoeg aan 250 MB. Gebruik je het ook voor de krant lezen of andere dingen dan kan je 500 MB nemen. Gebruik je het internet vaak dan is 1 GB prima. Je kan dit verder nog verhogen tot soms wel 5 GB. Het is bij iedere provider weer anders hoeveel het maximale is bij een Simonly abonnement. Naast de databundel is het belangrijk om te kijken wat er gebeurt als je hier overheen gaat. De provider is verplicht om je tegen het einde van je databundel een sms te sturen. Maar wat gebeurt er als je 1,1 GB internet gebruikt en je slechts 1 GB hebt. Het is belangrijk om dit goed na te kijken want soms ga je hier overheen. Sommige providers bieden na het over scheiden van de databundel onbeperkt internet aan. Je snelheid wordt hierbij wel terug geschroefd naar 64 KB per seconde in plaats van een 3G snelheid. Ondanks de lage snelheid kan je nog wel gebruik maken van WhatsApp en e-mail.

Sim only + kado

Een simonly abonnement is belangrijk om goed te vergelijken. Er zitten veel prijsverschillen en adertjes onder het gras. Zo betaal je bij de één veel geld als je over de databundel heengaat en bij de ander wordt alleen je snelheid terug gebracht. Daarnaast zit er veel verschil in de prijs. Je kunt enkele euro’s per maand besparen door een simonly abonnement te vergelijken. Op jaarbasis is dit al snel een paar tientjes die mooi meegenomen zijn. Bij een twee jaar abonnement kan dit voordeel nog verder oplopen. Vergelijk een abonnement dus altijd goed voordat je een keuze maakt.