Prepaid

Een prepaid kaart is echt voor de bellers die bijna geen gebruik maken van hun telefoon. Je kunt op een prepaid kaart zelf een vast bedrag neerzetten. Het voordeel van prepaid is dat alles hieruit betaalt wordt. Je kunt dus het gebruik van internet, bellen en smsen allemaal apart betalen. Zodra het bedrag op is moet je dit zelf aanvullen met een nieuwe prepaid kaart. De prepaid kaart wordt vooral gebruikt als je abonnement eigenlijk nooit opgaat. Zo kom je misschien nooit aan je belminuten of maak je geen gebruik van het internet. Prepaid is ook een oplossing als je een kind een telefoon wil geven. Je wilt dat je kind bereikbaar is, maar een abonnement vindt je gevaarlijk. Als je kind teveel belt of smst dan kan dit hoge rekeningen opleveren. Met prepaid kan je kind niet verder als het tegoed van het kaartje op is.

Een nadeel van prepaid is dat je vaak onvoordelig uit bent. Zo kan je met een GSM abonnement veel meer smsjes sturen voor hetzelfde geld. Je kunt ook veel meer bellen voor een lager bedrag per maand. Dit is de reden dat er vaak gekozen wordt voor een GSM abonnement zodra je te vaak gebruik gaat maken van je telefoon. Tot die tijd is prepaid de voordeligste oplossing.

Mocht je toch veel gebruik maken van bijvoorbeeld alleen internet of alleen smsen dan is hier binnen prepaid nog een oplossing. Een aantal prepaid aanbieders bieden bundels aan. Deze kan je ieder moment van de maand weer opzeggen en alleen gebruiken zodra je het nodig hebt. De bundel kan overigens alleen gebruikt worden als er voldoende prepaid tegoed is. De prepaid bundels zijn wel vaak wat duurder dan een GSM abonnement. Toch kan je nog steeds voordeliger uit zijn als je de rest bijna niet gebruikt. Een bundel is vaak wel goedkoper dan gewoon gebruik maken van een dienst. Zo kan je een prepaid internet bundel afsluiten vanaf 100 MB tot maximaal 1 GB. Deze is gewoon 30 dagen geldig en hierna moet je opnieuw aanmelden. Zo gebruik je alleen de bundel als het nodig is. Als je een maand minder internet nodig hebt dan kan je ook voor 100 MB kiezen. Dit is een handige en flexibele oplossing bij een prepaid kaart. Naast internetbundels is dit ook mogelijk met bellen of smsen. Bij smsen wordt vaak een onbeperkt smsbundel afgesloten bij een prepaid abonnement.

Eén van de mooiste oplossingen met prepaid is de buitenland bundel. Een aantal providers hebben een speciale buitenland bundel. Dit is een bundel die vaak bij een gewoon abonnement helaas ontbreekt. Een buitenland bundel maakt het mogelijk om goedkoop te bellen, smsen en internetten in het buitenland. Vaak is de bundel een dag geldig en hierbij krijg je bijvoorbeeld 20 smsjes, 20 belminuten en 20 MB internet. Dit is voldoende om iedereen even op de hoogte te brengen en je status bij te werken op Facebook. Daarnaast kan je met 20 MB internet redelijk wat WhatsApp berichten sturen. Het is uiteraard belangrijk om niet hele foto’s te gaan sturen via de berichtendienst. Dit kost uiteraard wel een groot aantal MB.

Prepaid is een ideale oplossing als je weinig gebruik maakt van je mobiel. Het is tevens flexibel omdat je extra kan opwaarderen als je de telefoon iets meer gebruikt. Als je de telefoon minder gebruikt dan hou je gewoon wat beltegoed over. Deze flexibiliteit wordt omschreven als het grootste pluspunt van een prepaid kaart. Als je de telefoon wat meer gaat gebruiken dan is een Simonly of GSM abonnement al snel goedkoper dan een prepaid kaart.